Skip to main content

Jan Hein de Jong | Je Helpt Jezelf:  ✓ Kindercoaching ✓ Jongerencoaching ✓ Ouderbegeleiding

Over Jan Hein

Passie

Jan Hein de Jong (1963) is een "mensenmens". Vader van twee volwassen dochters. Contact met mensen speelt een grote rol. Nieuwsgierig als hij is, gaat hij op zoek naar wat mensen beweegt.

De afgelopen jaren heeft hij enorm veel geleerd in- en van het leven. Steeds meer verdieping door onder andere opleidingen in Reiki I en II, NLP-training (Neuro Linguistisch Programmeren), systemisch werk & familie-opstellingen, EFT (Emotional Freedom Technique) Qi Gong, meditatie en EMDR therapie (traumaverwerking). Ondertussen staat hij met beide benen ferm op de grond.

Jan Hein is gediplomeerd coach en counselor voor kinderen en jongeren, opgeleid bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam (post HBO). Hij blijft zijn vakkennis uitbouwen door workshops en cursussen te volgen. Ook regelmatig overleg met collega's helpt hem om scherp te blijven.

Mannen zijn schaars

Elke dag komt een kind veel in contact met vrouwen. Mannelijke therapeuten en leerkrachten zijn schaars. Jan Hein vormt hierop de uitzondering. Deze uitzonderlijke positie zet hij prima in. Voor jongens en ook voor meisjes is het erg prettig om vaker te maken te hebben met een man. Het zorgt weer eens voor een andere energie...

Opleiding

De Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam verzorgt opleidingen volgens richtlijnen van de (EAP) European Association for Psycho-therapy en de (EAIP) European Association for Integrative Psychotherapy. Deze post-hbo-opleiding kent specialisatie voor: kinderen, jongeren en volwassenen.

Doorverwijzing en aanmelding

Jan Hein werkt ook zónder doorverwijzing van een arts of specialist, leerkracht of intern begeleider. Het doel is om een integratieve diagnose te stellen en op basis daarvan een behandelplan-op-maat te formuleren. Daarmee helpt hij uw kind om de controle terug te krijgen op het leven en om keuzemogelijkheden te ontwikkelen. Hij maakt op professionele wijze gebruik van integratieve interventies om het kind daadwerkelijk te helpen op fysiek, spiritueel, gedragsmatig, mentaal en emotioneel niveau. Dit gebeurt door het kind te stimuleren om zijn of haar eigen oplossingen te scheppen. 

Workshops en trainingen

Jan Hein geeft regelmatig trainingen en workshops aan professionals zoals (gast)ouders en onderwijzers over opvoeding en communicatie. Onderwerpen kunnen in overleg op maat worden gemaakt.